Wilt u graag vanuit uw eigen huis wat meer financiële zelfstandigheid opbouwen? Dan kan het beginnen van een webwinkel een goed idee zijn. Hiervoor hebt u immers in het begin maar weinig ruimte nodig en de investeringen hoeven bovendien niet heel erg groot te zijn. Wat belangrijk is bij het starten van een webshop, is dat u kiest voor een goed softwarepakket om uw digitale winkelomgeving mee op te zetten. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor de software van Magento. Wat maakt Magento nu anders dan andere bedrijven die dergelijke softwarepakketten aanbieden? Het verschil zit in het feit dat Magento vanuit open source gemaakt is. Dit betekent dat het niet ontwikkeld is door één bedrijf, maar dat verschillende programmeurs er op vrijwillige basis aan meegewerkt hebben. Zij hebben samen steeds nagedacht over wat de meest handige manier was om dergelijke software op te zetten en zij bleven dit ook doen. Dat betekent dat er met regelmaat weer nieuwe en verbeterde toepassingen komen. Doordat er zoveel mensen aan meegewerkt hebben, is er ook zeer goed nagedacht over het gebruiksgemak. Als er vanuit één bedrijf gewerkt wordt, dan wordt er vaak één idee gebruik voor het opzetten van een dergelijk softwarepakket. Maar hoe meer programmeurs, hoe meer ideeën er zijn over gebruiksgemak en hoe beter er op deze ideeën ingespeeld kan worden. Hierdoor is Magento zeer vriendelijk in het gebruik en hoeft u zelf niet over enorme kennis van het opzetten van websites te beschikken om toch zelf uw webwinkel bij te kunnen werken. Dat maakt dat Magento zo populair is bij eigenaren van webwinkels. Het is bovendien niet alleen geschikt voor of heel grote of heel kleine bedrijven, nee, alle soorten bedrijven kunnen er mee uit de voeten, hoe groot of klein ze ook zijn.

Magento is modulair opgebouwd

Een groot pluspunt van Magento wat betreft het gebruiksgemak, is het feit dat het programma modulair is opgebouwd. Dit betekent dat het bestaat uit verschillende losse onderdelen die u naar believen in kunt zetten op uw site. Sommige webshops hebben immers behoefte aan andere onderdelen dan andere webshops. Door het modulaire systeem kunt u met Magento uw webwinkel helemaal naar eigen wens opbouwen en die onderdelen gebruiken die u nodig hebt. Door deze manier van opbouw is het ook mogelijk om verschillende extensions aan de webshop te koppelen. Ook hier geldt weer dat uw eigen voorkeuren en het soort winkel dat u hebt hierbij bepalend zijn. Aan wat voor soort extensions kunt u dan denken? U kunt dan denken aan koppelingen met uw voorraadbeheer, maar ook aan bijvoorbeeld klantspecifieke prijzen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vaste klanten gemakkelijk te belonen met lagere prijzen. Er zijn met Magento dus heel veel verschillende mogelijkheden en dat maakt het dus mogelijk om uw webshop helemaal aan uw eigen wensen en eisen aan te passen. Dit is bij heel veel andere softwarepakketten absoluut niet het geval, daar zit u vast aan een strikte opbouw en kunt u maar weinig naar eigen voorkeur instellen. Daarom heeft Magento bij velen ook een streepje voor en gebruikers ervan zullen u ook zeker aanraden om deze software te kiezen als u een webwinkel op wilt gaan zetten. Startende ondernemers denken vaak dat het om succes te hebben vooral belangrijk is om de juiste producten te verkopen. Hoewel dit natuurlijk een grote rol speelt, is ook de opbouw en het gemak van de webshop zeker van groot belang. Consumenten willen gemakkelijk kunnen vinden wat zij zoeken, het bestellen en betalen moet gemakkelijk gaan. Is dit niet het geval, dan kan het alsnog gebeuren dat zij overstappen naar uw concurrent, zelfs als deze wat duurder is. Gemakkelijk zoeken, bestellen en betalen is erg belangrijk voor mensen om daadwerkelijk tot aankoop van producten over te gaan. Kies daarom voor het gebruik van Magento, dan weet u zeker dat mensen een goede gebruikservaring hebben.

Laat uw webshop maken

Zoals gezegd is het door de heldere opbouw van de software van Magento heel goed mogelijk om zelf uw webwinkel bij te houden. Ook het opzetten ervan kunt u eventueel wel zelf doen, maar veel mensen blijken toch net iets te weinig kennis te hebben van dit soort zaken om het helemaal zelf uit te kunnen voeren. Dit is geen enkel probleem, als u een webwinkel wilt hebben die gemaakt is met Magento, dan kunt u dit gewoon laten doen. Er zijn bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn, zoals DPX. Zij kunnen voor u een webwinkel bouwen met behulp van Magento. U profiteert dan van:

  • de handige software van Magento
  • de praktische modulaire opbouw
  • gebruiksgemak voor zowel uzelf, als voor uw klanten
  • de mogelijkheid tot het zelf bijwerken en bijhouden van de site
  • een goed opgebouwde website door de kennis die de bouwers van DPX in huis hebben

Door professionals in te zetten voor het bouwen van uw site, kunt u er zeker van zijn dat de webwinkel zo goed mogelijk in elkaar komt te zitten. Zij hebben immers al ruime ervaring op dit gebied en weten dan ook heel goed hoe zij een webshop het best in elkaar kunnen zetten. Hun ervaring met Magento zorgt ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van alle extensions en mogelijkheden die de software te bieden heeft. Zo weet u zeker dat alles zo optimaal mogelijk ingezet wordt en dat uw webwinkel er zo mooi mogelijk uit komt te zien.