Wellicht is het niet voor iedereen bekend wat linkbuilding terwijl het van grote waarde kan zijn voor iedereen die een website heeft en graag gevonden wil worden door anderen. Dat het voor een eigenaar van een website lastig is om gevonden te worden op het wereld wijde web kan iedereen zich wel voorstellen. Over een bepaald onderwerp, een bepaald product of dienst zijn talloze websites te vinden, zorg er dan maar eens voor dat die van jou eruit springt. Veel mensen die op zoek zijn naar een website surfen als eerste naar Google. Doordat veel mensen dit doen is linkbuilding interessant. Linkbuilding kan er namelijk voor zorgen dat een website hoog komt te staan in de zoekresultaten van Google. Als iemand dus een website heeft dan doet hij er goed aan om linkbuilding op de juiste manier toe te passen zodat zijn website als eerste verschijnt in de zoekresultaten. Of in ieder geval bij een van de eerste resultaten omdat mensen na de eerste 10 resultaten vaak ophouden met kijken. Maar wat gebeurt er nu precies bij linkbuilding? Eigenlijk zegt de naam het al, er worden actief links verkregen naar jouw website. Deze links worden zijn de zogenaamde backlinks. Wat hierbij van belang is dat het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit. De websites waarop de link staat die verwijst naar jouw website moeten relevant en betrouwbaar zijn. Het heeft dus niet zoveel zin om een link te plaatsen op de eigen gebouwde website van je neefje. Naast deze regel zijn er nog talloze andere regels die Google gebruikt om de volgorde van zoekresultaten weer te geven. Als linkbuilding niet op de juiste manier wordt toegepast dan kan Google ook straffen uitdelen. Als gevolg van deze straf zal de website vele posities in de zoekresultaten zakken. Iedereen zal begrijpen dat de website daarna veel minder bezoekers zal ontvangen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Daarom is het dan ook zeer van belang dat er een specialist ingeschakeld moet worden als er gestart gaat worden met linkbuilding. Simpelweg omdat het goed moet gebeuren en om dus te voorkomen dat het een averechts effect zal hebben wat het geval is als er straffen uitgedeeld gaan worden door Google.

Kan ik ook zelf aan linkbuilding doen?

Zoals hierboven uitgelegd is zou het niet verstandig zijn om de linkbuilding helemaal op u te nemen. Er zijn echter wel een aantal zaken die u zou kunnen doen als u toch zelf aan de slag gaat:

  • zorg voor links naar uw website, maar zorg ook voor zogenaamde deep links
  • links naar persberichten zijn interessant om te gebruiken
  • zorg voor relevante links

Naast deze 3 punten zijn er nog tal van andere zaken waar u rekening mee moet houden tijdens linkbuilding. Google hanteert strenge regels waar simpelweg aan voldaan moet worden. Gebeurt dit niet dan zal de website niet zo hoog in de zoekresultaten komen te staan. Dit heeft dan weer als gevolg dat de website minder snel gevonden zal worden door potentiële klanten of andere bezoekers. Om dus de vraag te beantwoorden of u ook zelf aan linkbuilding kan doen: nee. Het gewoon niet verstandig om zelf aan de slag te gaan terwijl er ook specialisten zijn die u er bij kunnen helpen. Als u er aan twijfelt of u wel geld wilt uitgeven aan een specialist dan leest u bij deze dat het de investering meer dan waard is. Hoeveel verschil zal het wel niet maken als uw website terug te vinden is bij de bovenste zoekresultaten in Google of ergens op pagina 4 van de resultaten. Dit verschil zal enorm zijn. Wees dus verstandig en neem vandaag nog contact op met een specialist op het gebied van linkbuilding.

De specialist

Als u ervoor wilt zorgen dat u website gemakkelijk gevonden wordt in Google door verschillende personen en bent ervan overtuigd dat u dit eigenlijk niet zelf kunt doen moet u op zoek naar een specialist die u kan helpen. Naar deze specialist hoeft u niet langer meer te zoeken want u bent bij Webton uit Enschede aan het juiste adres. Dit is een van de grootste websitebouwers van Twente en dé specialist op het gebied van linkbuilding. Wilt u dat uw website gemakkelijk gevonden wordt, wacht dan niet langer en neem contact op. Als u dit gedaan hebt dan zullen er een aantal stappen ondernomen worden in het proces van linkbuilding. Allereerst zal er bepaald worden welke websites relevant zijn. Daarna zullen er tientallen artikelen over uw website geschreven worden die allen uniek zijn. In de weken die hierop volgen zullen de artikelen op de eerder vastgestelde websites geplaatst worden. Als het goed is zal de positie die uw website in Google heeft hierna stijgen. Uiteraard zal dit voor u in de gaten gehouden worden en bovendien krijgt u nog een aantal gratis tips. Dat deze methode van linkbuilding zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de resultaten die in het verleden geboekt zijn. Zo zal candyonline bijvoorbeeld als eerste website te zien zijn zodra u zoekt op de term snoep kopen. Deze term levert 1,1 miljoen zoekresultaten op, maar toch heeft Webton het voor elkaar gekregen dat zijn klant bovenaan staat. Als u nieuwsgierig geworden bent naar de overige resultaten dan kunt u gerust een kijkje nemen op de website. Hier is ook alle informatie te vinden die u nodig hebt als u klant wilt worden.