De Franse studentenorganisatie UEJF heeft aangegeven een bedrag van maar liefst 38.5 miljoen euro te willen ontvangen van social media bedrijf Twitter. De UEJF wil dit bedrag omdat Twitter volgens de organisatie verschillende gebruikers die antisemitische tweets versturen in bescherming zou nemen.

Eerder dit jaar deed de rechter van de Parijse rechtbank al uitspraak. Twitter zou twee weken de tijd hebben om de persoonsgegevens van de daders kenbaar te maken. Twitter is tot op heden niet op dat verzoek ingegaan.

Volgens de UEJF heeft Twitter met opzet de identiteit van de gebruikers geheim gehouden, aldus Le Monde. Het bedrijf zou zich volgens de studentenorganisatie schuldig maken aan het hulp bieden aan de daders en zou daarmee medeplichtig zijn aan het misdrijf.

Twitter reageerde niet eerder dan woensdag op de uitspraak van de rechter. In een verklaring van het social media bedrijf is te lezen dat Twitter juist aldoor in gesprek is met de Franse eisers. Twitter geeft wel aan dat deze eisers echter meer interesse tonen in grote geldbedragen dan in het vinden van een concrete oplossing in de vorm van een procedure om de gewenste informatie te bemachtigen.

Verder geeft Twitter aan niet eerder met een reactie te zijn gekomen omdat er sprake was van ‘opzettelijke vertraging’ van de kant van de eisers.  Daardoor zou het bedrijf niet op de hoogte zijn geweest van de uitspraak van de Franse rechter. Twitter heeft aangegeven tegen die uitspraak in beroep te gaan.

De UEJF heeft nu dus aangegeven veel geld te eisen van Twitter en geeft aan dat dit geld ten goede komt aan de joodse stichting Memorial de la Shoah.

Bron: Nu.nl